Bilde av Ida, Rehabotekets autoriserte fysioterapeut

Bli kjent med vår autoriserte fysioterapeut Ida!

Ida har vært en del av Rehaboteket-teamet siden januar 2024 og har raskt blitt en uvurderlig ressurs for kundene våre. Med en bred bakgrunn innen både nevrologisk rehabilitering og muskel- og leddplager har hun en dyp forståelse av hvordan kroppen fungerer og hvordan den kan komme seg etter skader. I dette blogginnlegget blir du bedre kjent med Ida, både som fysioterapeut og som person.

Bilde av Ida, Rehabotekets autoriserte fysioterapeut

Fortell om deg selv og din bakgrunn?
Jeg er autorisert fysioterapeut og har både jobbet innenfor sykehus med nevrologisk rehabilitering, men også i primærhelsetjenesten med muskel- og leddplager.

Hva fikk deg til å ville utdanne deg til fysioterapeut?
Jeg har drevet med idrett hele livet og har gjennom årene pådratt meg forskjellige belastningsskader som jeg har måttet rehabilitere. På den måten kom jeg i kontakt med fysioterapi. Jeg har alltid vært interessert i menneskekroppen, men det var aldri sykepleieryrket eller legeyrket som appellerte til meg. Det jeg liker med fysioterapi er at fokus ligger på aktive behandlinger og trening – ting pasienten kan gjøre selv og som ofte krever minimalt med materielle ressurser. Kroppen er utrolig tilpasningsdyktig. Hvis du utsetter den for belastning, vil den svare ved å bli sterkere og mer motstandsdyktig, og du flytter hele tiden grensene for hva du klarer.

Hvordan kan dine råd og ekspertise hjelpe kundene våre?
Min viktigste oppgave på Rehaboteket er å hjelpe deg som kunde å finne et produkt som passer akkurat deg, basert på din sykdoms- eller skadehistorie og dine behov. Min drivkraft som fysioterapeut har alltid vært å hjelpe mennesker tilbake til et så aktivt liv som mulig, ut fra deres individuelle forutsetninger.

Hva er det beste med å jobbe på Rehaboteket?
Det beste med jobben min er når en kunde kommer tilbake og forteller hvordan et produkt har hjulpet dem i hverdagen og endret livet deres til det bedre. Den følelsen slår det meste!

Hva innebærer det å få produktrådgivning av en autorisert fysioterapeut sammenlignet med annen rådgivning?
Som fysioterapeut har jeg bedre kunnskap om ulike plager i bevegelsesapparatet og om medisinske tilstander enn en selger uten medisinsk bakgrunn. Noen ganger har kunden ikke rukket å møte medisinsk personell eller fått en diagnose. Da kan jeg, basert på min yrkesbakgrunn og det kunden forteller om problemene sine, ofte gi råd om et passende produkt som kan lindre plagene. Det hender også at jeg fraråder et kjøp hvis det er risiko for at produktet kan gjøre mer skade enn nytte.

Hva gjør du helst på fritiden?
Jeg er en ivrig langdistanseløper og elsker å løpe! Jeg liker også å lese og reise, og jeg kombinerer gjerne reisene mine med et løp. Etter min mening er den beste måten å oppdage en ny by på å ta en morgentur gjennom den.